فناوران

فناوری روز دنیا

گوگل در انتخاب نام جدیدترین نسخه سیستم عملیاتی اندروید خود، علاوه بر انتخاب یک عنوان مناسب، به انتخاب یک شیرینی سنتی مشهور در ایران نیز توجه کرده است. انتخاب شیرینی شبیه به نوقای تبریزی به عنوان الهام بخش نام این نسخه جدید، نشان از دقت و توجه گوگل به ریشه های فرهنگی و سنتی کشورهای مختلف دارد. این انتخاب علاوه بر ایجاد پیوندی میان فناوری و فرهنگ بومی، می تواند موجب ایجاد ارتباطی نزدیک تر میان کاربران ایرانی و این سیستم عامل جدید گردد.

گوگل اخیراً نام جدیدی را برای سیستم عامل اندروید خود انتخاب کرده است. این نام جدید جایگزین نام قبلی "اندرویدN" خواهد شد. برخلاف نسخه های قبلی، گوگل تصمیم گرفته است که انتخاب نام این سیستم عامل را به کاربران خود واگذار کند. پس از معرفی رسمی این نسخه در کنفرانس I/O سال 2016، گوگل اعلام کرد که نام این نسخه از طریق یک نظرسنجی جهانی و بر اساس تعداد آرای تمام کاربران گوگل در تمام کشورها مشخص خواهد شد. این رویکرد جدید گوگل به انتخاب نام سیستم عامل اندروید، به کاربران این امکان را می دهد تا در تعیین نام نسخه جدید مشارکت داشته باشند.

بعد از سپری شدن چند هفته از آغاز این رای گیری و در حالی که خیلی از کاربران تصور می کردند که گزینه هایی نظیر اندروید Neyyappam که بر اساس یک دسر هندی و توسط میلیون ها نفر از کاربران این شرکت به گوگل پیشنهاد شده بود، انتخاب شوند، گوگل همه را غافل گیر کرد و نام اندروید Nougat را انتخاب کرد.

سیستم عامل اندروید 7.0 یا Nogat به زودی جایگزین سیستم عامل مارشمالو می شود اما نکته این داستان انتخاب یک شیرینی شبیه به نوقای تبریزی است که ظاهرا گوگل از نوعی شیرینی ساخته شده در جنوب اروپا اخذ کرده است و اینک به بحث و جدل میان ایرانی ها در فضای مجازی تبدیل شده است.

اندروید نوقا

نام ورژن جدید سیستم عامل اندروید انتخاب شد

ظاهرا گوگل قصد داشت تا نوتلا را به جای اندروید 7.0 جایگزین کند اما از آنجایی که با کپی رایت متعلق به شرکت شکلات سازی روبرو می شود، نام را بین کاربران به مسابقه گذاشت اما نوقای برگزیده شده نیز ظاهرا خیلی مورد استقبال شرکت کنندکان نبوده اما سرانجام از زیر پای آدمک گوگل در مونتین ویو در آمده است.(عکس زیر)

نام ورژن جدید اندروید

سیستم عامل اندروید با نامی جدید

شیرینی های مشابه نوقای تبریز حتی در لبنان نیز موجود است و در ایتالیا، اسپانیا و فرانسه نیز دیده می شود، اما اینکه آیا منظور مدیران گوگل نوقای تبریز بوده یا نوع اروپایی آن؛ قطعا کاربران ایرانی که دخیل در انتخاب نام نسخه جدید اندروید نبوده اند، نمی توانند نظر خود را به کرسی بنشانند و باید نظردهنده یا نظردهندگان اصلی را پیدا کرد و آنها بگویند که نام جدید را از کجا و چگونه اخذ کرده اند! چیزی که اینک دانستن اش برای کاربران ایرانی حیاتی شده و برای مدیران گوگل، کم اهمیت!

بیوگرافی
فناوری روز دنیا
آرشیو موضوعی