چگونه رم مناسب برای کامپیوتر خود را انتخاب کنید
فناوران ۴ ساعت پیشیکی از مهم ترین اجزای سخت افزاری کامپیوتر، حافظه رم (Random Access Memory) است که نقش بسیار حیاتی در عملکرد و کارایی کلی سیستم ایفا می کند. انتخاب نوع و میزان مناسب رم متناسب با نیازها و شرایط استفاده از کامپیوتر اهمیت فراوانی دارد. در این گزارش، شما را با راهنمای جامع و تخصصی برای انتخاب رم کامپیوتر مناسب آشنا خواهیم کرد. با بررسی عوامل کلیدی همچون نوع پردازنده، سیستم عامل، برنامه های کاربردی مورد استفاده و سایر مشخصات سخت افزاری، به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید رم مناسب ترین را برای کامپیوتر خود انتخاب نمایید.
راهنمای انتخاب رم کامپیوتر
کامپیوترها همانند اجزای بدن انسان از قطعات مختلف و به هم متصل ساخته شده اند و هر بخش وظیفه خاصی را انجام می دهد. بنابراین، سالم بودن و کارایی هر یک از این اجزا می تواند بر عملکرد کلی کامپیوتر تأثیر مثبت داشته باشد. از این رو، انتخاب مشخصات سخت افزاری کمی پیچیده و دشوار است.
یکی از قطعات اصلی که در این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک ما به آن خواهیم پرداخت، حافظه رم می باشد که بی شک وظیفه بسیار مهمی را ایفا می کند و می تواند در فرایند اصلی پردازش کمک بسیار زیادی به قطعات اصلی دیگر کند. با این حال از نظر برخی حافظه رم کاملا بیهوده و بی ارزش بنظر می آید و این در حالی است که تمام فعالیت های اصلی پردازش و سرعت العمل کامپیوتر به این قطعه نیاز دارد و به همین دلیل در حین انتخاب این قطعه باید به موارد زیادی اشاره کرد که در ادامه آشنا خواهید شد.
حافظه رم کامپیوتر چیست؟
در ابتدا و قبل از هر چیزی بهتر است با کاربرد دقیق حافظه رم کامپیوتر آشنا شوید. حافظه رم کامپیوتر یا همان حافظه تصادفی، به حافظه ای گفته می شود که هر چقدر قوی تر باشد می تواند به پردازنده کامپیوتر برای اجرای سریع برنامه های مختلف کمک کند. از طرفی این حافظه اغلب به نام حافظه کوتاه مدت به کار می رود چرا که با روشن شدن کامپیوتر فعال می شود و با خاموش کردن کامپیوتر نیز غیرفعال می شود.
بطور کل تصور کنید که شما چندین برنامه را در کامپیوتر به اجرا در آورده اید و دائم در حال جابجایی میان این برنامه ها هستید. در حین جابجایی اگر شما با کندی و هنگ روبرو نشوید بدین معناست که رم شما بسیار قوی است و از حافظه بالایی برخوردار است. اما اگر کندی و هنگ را احساس کردید بدین معناست که میزان رم شما برای کابردی که دارید مناسب نیست و باید تغییراتی را اعمال کنید.
اما در حین انتخاب و خرید رم باید چه شاخصه هایی را ملاک قرار دهیم؟ در ادامه با این شاخصه ها آشنا خواهید شد؛
1- سنجش میزان استفاده خودتان
اگر شما یک کاربر ساده هستید که از کامپیوترها برای تایپ، مشاهده فیلم، گوش دادن به موسیقی، اتصال به دیتا و... استفاده می کنید، طبیعتا مصرف کمی از رم دارید چرا که جابجایی شما بین برنامه ها بسیار کم می باشد و در اصل هیچ استفاده سنگینی از رم ندارید! بنابراین در این شرایط شما نیاز به خرید گران ترین رم های موجود در بازار ندارید چرا که با ساده ترین رم نیز شما می توانید نیاز روزمره خودتان را برطرف کنید.
اما از طرفی اگر شما چندین برنامه مهندسی را پشت سرهم اجرا می کنید که هر یک از آنها نیاز به حافظه رم زیادی برای اجرا دارند، طبیعتا باید رم بسیار قوی تری خریداری کنید تا در مقابل نیازهای شما بتواند موثر واقع شود و هیچ کندی و هنگی را از خود بروز ندهد. از این رو در این شرایط شما نیاز به رم های حرفه ای بالای 8 گیگابایت دارید تا نیاز روزمره خودتان را برطرف کنید.
2- رم های نسل جدید مناسب لپ تاپ
نوع حافظه رم از گذشته تا امروز پیشرفت کرده است و با گذشت زمان زیادی هنوز جای پیشرفت هم دارد که در حال حاضر جدیدترین نسل نوع حافظه رم کامپیوتر DDR5 می باشد که حتی کمترین میزان رم نیز دارای سرعت بسیار زیادی می باشد. اما در حال حاضر از شناخته شده ترین و بهترین حافظه های رم که در بازار کشور موجود است، DDR4 می باشد که دارای قدرت بالایی می باشند و شما می توانید کارهای روزمره خودتان را با این حافظه بصورت کامل و دقیق برطرف کنید.
برای کاری ساده و عادی استفاده از رم 4 گیگبایت از نوع DDR4 و برای کارهای سخت و سنگین توصیه ای که برای شما داریم رم 8 گیگابایتی تا 32 گیگابایت می باشد چرا که بر اساس استفاده فرق می کند و هرچقدر رم قوی تری داشته باشید می توانید بسیار ساده برنامه های بسیار سنگین را اجرا کنید. اما اگر علاقه به خصوصی به بازی های کامپیوتری دارید، می توانید با رم 16 یا 32 گیگابایتی بازی های مختلفی را بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ خودتان نصب کنید و نهایت استفاده را داشته باشید.
3- مشاهده میزان رم کامپیوتر
اگر کامپیوتر یا لپ تاپ خود را چند وقت اخیر خریداری کرده اید و میزان رم آنرا به خاطر ندارید، می توانید بسیار ساده میزان رم کامپیوتر یا لپ تاپ خودتان را مشاهده و بررسی کنید. برای این کار ابتدا وارد This PC شوید و از سمت چپ بر روی آیکون This pc راست کلیک کنید و سپس گزینه Properties را انتخاب نماید.
اینک شما می توانید میزان رم کامپیوتر خودتان را بصورت کامل و دقیق مشاهده کنید. برای مثال رم سیستمی که در این گزارش ما آورده ایم 8 گیگابایت می باشد که یک رم با سرعت العمل مناسب برای کارهای ساده و پیچیده می باشد که هر نیازی را به راحتی می تواند برطرف کند.